De jeugd maakt het de senioren steeds lastiger op de dinsdagavond bij Dubbelschaak! Op de foto Joey, hij speelt alweer een paar jaar bij de senioren.

Externe competitie

Nog even over de foto uit 1985. Ik kreeg recentelijk van Herman Snelders een lange mail over wie nu die mannen zijn, met van ieder wat kenmerkende eigenschappen... Lees hieronder zijn mail. De winnaars van 1986!

 

De namen van de foto van 1986 zijn vlnr Staand een jonge Edwin Verlangen, Jos Nijman, Hans Heystek, Ik (Herman Snelders), Geert Dirks en Tom van Stiphout Zittend Marco Plantema, Hein van Zoest, Jan Marcelis en de ons ook onlangs ontvallen Jon.

 

Jos Nijman was volgens mij ook oud clubkampioen van Oisterwijk. Over hem deden allerlei verhalen de ronde, zoals dat toen hij mat in een paar zetten kon geven boodschappen ging doen en daarna precies op tijd weer terug kwam om ze uit te voeren, hij in een drukke treincoupe zijn schoenen uittrok om nadat de mensen mopperend vertrokken rustig te kunnen gaan zitten en dat hij 2 bekertjes koffie die te heet waren op de motorkap zette en rondjes hing rijden om ze snel te laten afkoelen.

 

Jan Marcelis is inmiddels pensionado en doet mee aan open toernooien. Vroeger speelde hij steevast de Marshall, dan kwamen er in iets van 3 minuten 20 zetten op het bord, en twee zetten later zat hij dan in tijdnood. Echt een enorme diepzeedenker. Hij was leraar op het JRL.

 

Hein was een fantastische aanvalsspeler met een groot combinatiegevoel. Toen ik bij de club kwam ging het om het kampioenschap altijd tussen hem en Hans. Hein heeft Huub nog eens in een zet of 20 fraai opgeknoopt in een Caro-Kann met f3. Huub vond die partij toen zo mooi dat hij hem in het Brabants Centrum heeft gezet.

 

Mijn allereerste partij op een club speelde in in een simultaan tegen Hein, die net clubkampioen was geworden. Ik deed toen een enorme foute zet, en mocht die van hem terugnemen, zodat ik uiteindelijk nog remise kon maken. Ik werd daardoor toen wel lid, uiteraard.

 

Aan Hans heb ik mij mogen optrekken (en veel geleerd), met zijn positionele (Oordeel en Plan) stijl. Als ik het nu niet meer weet denk ik altijd, wat zou Hans gedaan hebben? Dan is de zet opeens vaak wel duidelijk. De borden waarachter we zitten zijn door Sjef van der Veer gemaakt die erg aardig was, en bij een drukkerij in Boxtel werkte. Spaanplaat, papieren borden erop geplakt en dan de randen met een soort tape afgewerkt.

 

Ook Sjef is ons volgens mij te vroeg ontvallen, maar dat weet Hans Heystek nog wel. Enkele namen uit die tijd die niet op de foto staan zijn Tom Leermakers, die erg veel voor de jeugd deed en Felix Scheiffers, een wat oudere man die vaak heel snel remise maakte om te gaan flipperen.

 

Bedankt voor je bijdrage Herman!

 

Verder: De externe homepage met daarop alle uitslagen, standen, verslagen en nog veel meer is hier te vinden.