De jeugd maakt het de senioren steeds lastiger op de dinsdagavond bij Dubbelschaak! Op de foto Joey, hij speelt alweer een paar jaar bij de senioren.

 

Wekelijkse poll

 

Hieronder zijn alle polls te vinden die zijn gehouden met bovenaan de poll van de week (welke ook te vinden is op de startpagina) en onderaan de oudste. Je kunt nog altijd je stem uitbrengen op elke poll en uiteraard alle uitslagen bekijken. Er zit wel een beveiliging op dat je niet meerdere keren op hetzelfde kunt stemmen...

 

 

Moet het beveiligd gedeelte van de site blijven bestaan??

Onze site bevat een beveiligd gedeelte van de homepage. Kijk maar eens op http://www.dubbelschaak.nl/beveiligd/index.html. Alhoewel hier veel content op staat met vrijwel alle partij analyses die ooit op de site hebben gestaan, vraagt jullie webmaster zich af of hier wel gebruik van gemaakt wordt. Er zijn veel spelers die ooit een wachtwoord hebben aangevraagd, maar mijn vraag is of er ooit gebruik gemaakt wordt van dit gedeelte van de homepage? Zo niet, dan wordt overwogen dit gedeelte van de site te verwijderen. Geef je mening! Hieronder via een stemming, of ook op het forum waar een topic is geopend.

 

Wat vind jij van het beveiligd gedeelte van onze site?

De homepage bevat een beveiligd gedeelte. Is dit gedeelte waardevol voor onze site? Moet het blijven bestaan? Maken jullie er gebruik van? Geef hier je stemming, meer woorden kun je kwijt op ons forum, waar een topic hierover is gelanceerd.

Hmm, gooi het er maar af, ik kijk er toch nooit op!
Ook al kom ik er eigenlijk nooit op, toch zou ik het niet willen missen, er staat veel leuks op!
Ik kom regelmatig op het beveiligd gedeelte van de site en vind het leuk die oude partijen regelmatig terug te bekijken.

Resultaten

 

Het seizoen eindigen met oefenen Fischer speeltempo?

De KNSB gaat volgend seizoen het Fischer speeltempo hanteren voor de externe competitie. Een citaat van de KNSB site:

 

Aangepast Artikel 23
23.1.     De speeltijd bedraagt voor elk der spelers 40 zetten in 90 minuten en daarna 30 minuten extra bedenktijd.  Bij elke zet vanaf de start krijgt elk der spelers 30 seconden extra bedenktijd.

Vanwege de aanpassing van het speeltempo bieden wij de mogelijkheid om tegen een aantrekkelijk tarief in te schrijven op de aankoop van de digitale klok DGT 2010.

 

Voor de NBSB competitie weet ik niet wat het speeltempo gaat worden, maar het lijkt me dat ze dat gelijk willen trekken met de KNSB.

 

Voor de interne competitie had ik dan het volgende bedacht:

- Voor normaal tempo dan 1u30 voor de hele partij + 30' zet
- Versneld tempo (23u klaar) dan 1u voor de hele partij + 30' zet

- Voor de jeugd houden we dan het huidige Meierij Cup speeltempo aan, dus 50 min pppp + 10 sec per zet.

 

Noteren blijft nu de gehele partij verplicht, behalve bij het jeugdspeeltempo als je minder dan 5 minuten bedenktijd hebt.

Op deze manier kan iedereen oefenen met het moderne speeltempo! Indien de meerderheid op "Ja" stemt, dan wordt dit speeltempo vanaf 21 mei ingevoerd. Vanaf die datum zijn er namelijk geen partijen meer die meetellen om het clubkampioenschap (het speeltempo van de playoffs blijft onveranderd).

 

Fischer tempo, ja of nee?

Wat vind je van het idee de laatste ronden van de interne te spelen met het Fischer tempo, als voorbereiding op het volgende externe seizoen?

Ja, goed idee!
Nee, ik vind het huidige tempo prima
Nee, het versnelde speeltempo wordt nu nog sneller.

Resultaten

 

Hoeveel zetten duurde jou langste serieuze partij?

In de Dubbelschaak nieuwsbrief stond een grappig feit. Wist je namelijk dat de langst mogelijke partij die gespeeld kan worden 5949 zetten is?

Wel... in deze poll ben ik benieuwd hoeveel zetten jou langste partij ooit heeft geduurd. Het mag natuurlijk een schatting zijn als je het niet meer precies weet of als je het einde hebt uitgevluggerd.

 

 

Hoeveel zetten

Hoeveel zetten duurde jou langste partij??

Niet zo lang... minder dan 40 zetten.
Meer dan 40 zetten...
Meer dan 70 zetten...
Meer dan 100 zetten...
Hier kan niemand tegenop... meer dan 120 zetten!

Resultaten

 

 

Hoeveel teams kampioen in externe competities?

In de Dubbelschaak nieuwsbrief stond een mooi overzicht van de topposities waarin de Dubbelschaak teams zich op dit moment bevinden. Een mooi moment jou mening te vragen hoeveel teams er kampioen gaan worden dit seizoen!

 

Kampioen

Hoeveel teams worden dit seizoen kampioen??

Dubbelschaak is in heaven: Alle teams!!!
Ik ben een optimist... 3 teams!!
We doen het goed dit seizoen: 2 teams!
We zijn goed, maar ook weer niet zoooo goed... 1 team
Ik ben een realist... het gaat geen enkel team lukken...

Resultaten

 

Clublogo

Deze keer een vraag over ons Dubbelschaak logo. Wat vinden jullie daar eigenlijk van? We zijn heel benieuwd! Laat het weten via onderstaande poll.

 

Logo

Wat vind je van het Dubbelschaak logo (linksboven in beeld)??

Een heel mooi logo!
Mwa... ik vind hem niet geweldig...

Resultaten

 

Avondcompetitie

Tijdens de ALV kwam de vraag of het niet mogelijk is om met de club mee te doen met de avondcompetitie. Dit is zoiets als de externe competitie, maar dan op de clubavonden. Je speelt dus ongeveer eens in de maand uit of thuis (en dan op de clubavond van de ontvangende schaakclub) en speelt dan in een 4-tal tegen een andere vereniging. Sinds kort is dit ook mogelijk voor KNSB schakers, dus iedereen van de club is hiervoor uitgenodigd! Laat je stem horen via deze poll en neem daarnaast aub contact met mij op, dan kijk ik wat de mogelijkheden zijn. Graag wel op korte termijn, want de inschrijving hiervan moet snel gebeuren.

 

Ik doe mee met de avondcompetitie:

Wie doet er mee met avondcompetitie?

Ja!
Nee...

Resultaten

Interne partijen ter verwerking KNSB rating

Het nieuwe schaakseizoen gaat over een paar weken alweer van start. Ik speel al tijden met het idee om de interne partijen mee te laten tellen voor de KNSB rating. Via deze poll wilde ik snel inventariseren hoe jullie hierover denken. Tijdens de ALV kom ik hier nog op terug.

 

Waarom dit? Wel... onderzoek van de KNSB al een paar jaar geleden liet zien dat dit een positief effect heeft op het binnenhalen van nieuwe leden. Je kunt immers een marketing campagne opzetten met zoiets als: "Kom schaken bij Dubbelschaak en verdien een heuse KNSB schaakrating!".

Zelf vind ik een ander voordeel dat er zodoende meer potjes meetellen voor je rating dan alleen die paar die je speelt voor de externe.

Aan de andere kant speelt natuurlijk het verhaal dat je de interne mogelijk wilt gebruiken om wat openingen te oefenen, wat je mogelijk niet zou doen als het om ratingpunten gaan. Zo ook als je tijdens de partij moet kiezen voor een riskant stukoffer voor koningsaanval of een rustig en gedegen voortzetting zonder kans dat je snel verliest (en dus ratingopunten).

Zelf ben ik niet zo gehecht aan mijn rating, dus de voordelen wegen wat mij betreft veel zwaarder dan de nadelen.

 

Dus... wat vind jij van het meetellen van de interne potjes voor de KNSB rating? Stem hieronder!!!

 

Interne --> KNSB rating

Uitslagen interne competitie mee laten tellen voor KNSB rating?

Ja!
Nee...

Resultaten

 

Wereldkampioenschap

Op 10 mei vindt de opening plaats van een nieuwe match om het wereldkampioenschap schaken. Titelverdediger Anand zal het gaan opnemen in een match over 12 partijen tegen Gelfand. Bij gelijkspel zal de winnaar bepaald gaan worden door het spelen van rapidpartijen en als dat ook gelijk eindigt zal een sudden death uitsluitsel moeten brengen. Het prijzengeld is 2.500.000 dollar waarvan de winnaar 60% mag cashen en de verliezer 40%.

Aan jullie de vraag wie van de 2 spelers zal gaan winnen.

 

World Champion

Wie wordt de nieuwe wereldkampioen schaken?

Viswanathan Anand
Boris Gelfand

Resultaten

 

Meierij finale

Afgelopen zaterdag is de loting voor de halve finales van de Meierij Beker geweest. Hieruit zijn de volgende krakers gerold: Franck - Peter en Martien - Guido. Beide wedstrijden zullen op 15 mei gespeeld gaan worden. Wie denk jij dat zich gaan plaatsen voor de finale???

 

Meierij Final

Wie gaan zich plaatsen voor de Meierij Beker?

Martien en Franck
Guido en Franck
Peter en Martien
Peter en Guido

Resultaten

 

 

Clubkampioen

Het is superspannend aan kop in de interne competitie. Na 2 volledige perioden staan Peter, Guido en Job helemaal gelijk en ook in de 3de ontlopen ze elkaar nauwelijks. Aan jou te voorspellen wie er clubkampioen gaat worden dit seizoen!

 

Clubkampioen 2011-2012

Wie wordt er clubkampioen?

Job
Guido
Peter

Resultaten

 

 

Training of rapidavond?

Op 30 juni is de seizoensafsluiting, waarvoor er als voorbereiding een rapidavond is ingepland op de dinsdag daarvoor. Er wordt echter op het forum gevraagd of er niet nog ruimte is voor een trainingsavond. Dat is er, maar dan vervalt de rapidavond wel. Aan jullie de vraag dan wat je liever hebt. De trainingsavond kan op elke dinsdag ingepland worden, dan verschuift de planning van de interne gewoon wat.

 

Aan jou de keuze!

Training of rapidavond?

Aangezien het op 30 juni de seizoensafsluiting is heb ik liever een rapidavond op de dinsdag ervoor om te oefenen
Doe voor mij maar weer een training! (het thema is nog niet bekend)

Resultaten

 

 

 

Internetschaak

Ben jij geinteresseerd in schaken op het internet?

Ja, ik ben zeer geinteresseerd in deze gratis workshop! Als dit georganiseerd wordt bij de club ben ik er zeker bij!
Ja, maar ik wil er eigenlijk niet voor betalen (jaarabonnement op Playchess kost toch 15 euro) en dus pas ik hiervoor.
Nee, laat mij maar schaken met echte stukken!

Resultaten

 

Forum

Hoe vaak kijk jij op het Dubbelschaak Forum?

Stem:

Resultaten

 

Training

Ik vind de trainingen leuk! En hoe vaak zou je graag training willen hebben?

Nee, voor mij hoeft dat niet zo...
Ja, 1x per jaar
Ja, 2x per jaar
Ja, 4x per jaar (1x per periode)

Resultaten