De jeugd maakt het de senioren steeds lastiger op de dinsdagavond bij Dubbelschaak! Op de foto Joey, hij speelt alweer een paar jaar bij de senioren.

Links

 

Ten eerste is Dubbelschaak ook te vinden op Facebook:

 

Fantastische schaaksites:

 

Fantastische ratingstatistieken. Geweldige service van de grote Mark Huizer!

 

Peter Boll's website

 

Rob van Meurs' LajosP-website

 

Curd Claassen's spelregelblog

 

Tim Krabbé's Chess Curiosities (de leukste site op het web!)

 

Schakers.info (met altijd het laatste Schaaknieuws)

 

Hier vind je de dagpuzzel, als je op “more” klikt kom je bij de weekpuzzel die elke dag anders is. Losjes gebaseerd op de stappenmethode krijg je stellingen van niveau 1 t/m 8. Ik ben benieuwd of eerste team spelers niveau 8 wel kunnen oplossen, mij lukt dat eigenlijk nooit. Tweede teamspelers zouden wel niveau 5 moeten halen.

 

Op Chesstempo krijg je ook spannende partijstellingen met tactische wendingen die zich aanpassen aan je niveau. Het levert je een rating op (die overigens geen verband heeft met je KNSB rating). Registratie is kosteloos en dan onthoudt hij je rating ook. Bovendien kan je dan per dag ook 2 eindspelstellingen spelen met betrekkelijk laag niveau (niet geschikt voor mensen met rating boven 1900). Er wordt geen toelichting verstrekt dus voor meer begrip moet je toch een eindspelboek kopen.

 

Ook op deze site krijg je tactiek-partijstellingen en ook hier krijg je een rating. Registratie is kosteloos en verplicht.


Schaakbonden:
KNSB
NBSB

Gratis schaken op Internet:
GameColony
Free Internet Chess Server
www.jijbent.nl

 

Schaken op internet (wel met kosten)

Bij Playchess kun je op een grote internationale server van Chessbase schaken. De KNSB is dit ook erg aan het promoten en je kunt je via hen aanmelden en dan kost dat als KNSB lid slechts de helft van het geld. Klik hier voor meer informatie.

Naast schaken op elk nivo en met elk schaaktempo kun je hier ook live de grotere schaaktoernooien volgen. Verschillende (oud) Dubbelschakers zijn hier al lid van. Er worden ook verschillende toernooien vanuit de KNSB georganiseerd op deze site. Ik vind hem zelf zeker het geld waard!

 

De Internet Chess Club. Een stuk duurdere site, ik ken eigenlijk niemand die deze gebruikt, maar voor de volledigheid vermeld ik hem toch.


Schaakles:
Stappenmethode, met nu iedere dag nieuwe opgaven voor iedere stap!

Schaakartikelen:
De Beste Zet

 

Weet je nog meer leuke links? Mail die dan naar Martien!
Zie je links die niet werken: laat dat dan ook even weten.