-2014-

Manuel Bosboom wint ook 3de Huub van Dongen Memorial!

Op zaterdag 21 juni organiseerde schaakvereniging Dubbelschaak '97 voor de 3de maal het Huub van Dongen Memorial rapidtoernooi. Dat dit evenement wederom een groot succes werd, was vooral te danken aan de gastspreker die voor deze dag was uitgenodigd, te weten Dr. Hans Scholten (op de foto rechts). Hans is, naast dat hij Nederlands enige gepromoveerde schaakhistoricus is, lange tijd zeer goed bevriend geweest met Huub. Dit kwam ook naar voren in een van de anekdotes die hij vertelde. Naar eigen zeggen hebbeb zij ongeveer 12.000 vluggertjes gespeeld. Hij moet daarmee de recordhouder zijn van het aantal verliespartijen tegen Huub. Naar eigen schatting ongeveer 6000!
Het schaaktoernooi werd gewonnen door Manuel Bosboom. Evenals vorig jaar was hij de sterkste van het veld, maar nu was zijn overmacht wel heel erg groot! Met maar liefst 7 uit 7 bleef hij de Dubbelschakers Brent Burg en Camiel Peerlings maar liefst 1,5 punt voor.

Om de lezer van dit verslag wat mee te geven over de sfeer van de dag is er een videocompilatie gemaakt. Deze is hieronder te vinden. Op de Dubbelschaak Facebook pagina zijn ook nog veel foto's te vinden. Klik hier voor het foto-album.

Na het toernooi werd er nog heerlijk nagegeten door een kleine 40 mensen, wat amper paste in de zonnige achtertuin. Er werd daar door Grandcafe Rembrandt een heerlijke barbecue bereid en iedereen genoot er zichtbaar van. Het was wederom een niet te vergeten dag...

Als laatste vind je hieronder nog de partijen die gespeeld werden op het e-board. Dat wil zeggen, bord 1 en dus alle partijen van Manuel. De volledige eindstand van het toernooi is tenslotte hier te vinden.

 

De partijen gespeeld op het eboard (alleen de partij Bosboom - van de Zwet is niet goed doorgekomen) zijn hieronder na te spelen.

 

 

Aankondiging Huub van Dongen Memorial 2015

Volgend jaar wordt het Huub van Dongen Memorial op Huub zijn verjaardag gehouden, te weten 20 juni 2015. Mede omdat dit Huub zijn verjaardag is, is de organisatie al druk bezig geweest een en ander te regelen om er een feestelijke gebeurtenis van te maken. Zoals het er nu naar uitziet gaat dit een editie worden die naar alle waarschijnlijkheid de voorgaande edities met gemak gaat overtreffen. Op entertainment vlak dan. Schaaktechnisch weet je het maar nooit... Zodra een en ander bevestigd is zal dit weldra op de Dubbelschaak homepage bekend gemaakt worden. Als je dit laatste nieuws niet wilt missen, "like" dan de Dubbelschaak Facebook pagina, volg Dubbelschaak op Twitter of houdt gewoon www.dubbelschaak.nl in de gaten.

Het belooft een ware kraker te worden wat (bij mijn weten) nog nooit eerder gezien is bij een schaaktoernooi! Stay tuned!