Welkom op de site van het Huub van Dongen Memorial schaaktoernooi

Wederom organiseert schaakvereniging Dubbelschaak '97 dit jaar het Huub van Dongen Memorial toernooi. Dit gezelligheidstoernooi zal plaatsvinden op zaterdag 21 juni 2014 en zal gebeuren in de vorm van een 7-rondig rapidtoernooi met leuke prijzen en voor de liefhebbers een heerlijke afsluitende barbecue.

Zoals velen weten is Huub de schaakwereld ontvallen in de zomervakantie van 2011. Niet alleen voor zijn nabestaanden is dit een enorm verlies, de schaakclub is zijn meest prominente en sterkste lid verloren. Speciaal ter nagedachtenis aan Huub wordt dit schaaktoernooi georganiseerd, en het zal ook volledig in Huubs stijl vormgegeven worden.

De organisatie probeert elk jaar het seizoen weer een eigen "smaakje" te geven. Zo moesten de deelnemers van de eerste editie verplicht een limerick insturen voor aanvang van het toernooi. Vorig jaar werd er een quiz georganiseerd tussen de schaakpartijen door, waar de deelnemers enthousiast aan meededen (de quizvragen met antwoorden staan hier).

Dit jaar doen we het weer iets anders. Voor dit seizoen heeft Dubbelschaak een spreker uitgenodigd, te weten Hans Scholten. Hans Scholten is de enige gepromoveerde schaak historicus van het land en tevens goede vriend van Huub. Hij zal tussen de rondes de deelnemers en publiek trakteren op schaak-anekdotes.De speeltijden van de partijen wordt ten opzichte van het jaar met 5 minuten ingekort, naar 15 minuten per persoon per partij, om zodoende meer tijd te hebben tussen de rondes door.
Iedereen is van harte welkom mee te komen spelen, ook al ben je geen bekende van Huub.

Het toernooi vindt plaats als onderdeel van de seizoensafsluiting van Dubbelschaak '97. Voorheen werd dit toernooi georganiseerd als het toernooi om de Gulden Hoekpion. Ook dit jaar zal de beste Dubbelschaker de bijbehorende prachtige bokaal in ontvangst mogen nemen. Voor de toernooiwinnaar staat er uiteindelijk een mooie geldprijs te wachten van 100 euro en voor de daaropvolgende plaatsen zijn er nog meer geldprijzen en prijzen in natura te verdienen.

Na afloop van het toernooi wordt er volgens Dubbelschaaks traditie een heerlijke barbecue verzorgd, vanaf een uurtje of 18u. U bent hier natuurlijk ook van harte voor uitgenodigd. De kosten van deze meer dan ruimschoots verzorgde barbecue zijn 18,50 euro.

Aanmelden voor het toernooi en eventueel de barbecue kan alvast door hier te klikken. Meer informatie is te vinden via de betreffende hyperlinks, boven in beeld.

Tijd en plaats

Het toernooi wordt gehouden in het clublokaal van Dubbelschaak ’97, Grand Cafe Rembrandt, Rechterstraat 56 in Boxtel. Het is niet toegestaan meegebrachte consumpties te nuttigen; er is van alles verkrijgbaar. U kunt zich inschrijven aan de zaal vanaf 10.00 uur. Het toernooi begint om 10.45 uur. Rond 13.45 wordt er gepauzeerd. De prijsuitreiking is rond 17.00 uur.