4de Huub van Dongen Memorial met live muziek van: Two of Us!

Schaakvereniging Dubbelschaak organiseert op zaterdag 20 juni het 4de Huub van Dongen Memorial schaaktoernooi. Dit gezelligheidstoernooi valt dit jaar samen met de verjaardag van Huub. Reden volop dus om van deze editie een bijzonder feestelijke te maken! Het schaaktoernooi zal plaatsvinden in de vorm van een 7-rondig rapidtoernooi met leuke prijzen en voor de liefhebbers een heerlijke afsluitende barbecue. Ieder jaar probeert de Boxtelse schaakclub weer een bijzondere opzet te verzinnen, en ook voor de 2015 editie hebben we iets bijzonders in petto!

Live muziek

Huub bezat naast groots inzicht in het schaakspelletje, ook muzikale talenten. Vroeger heeft hij nog in een bandje gespeeld met Adrie van Osch en Jos Vervoort. Later zijn Adrie en Jos doorgegaan met hun band Two of Us.

Op 20 juni 2015 zou Huub 59 jaar zijn geworden. Daar deze dag samenvalt met dit schaaktoernooi, heeft de band Two of Us toegezegd deze dag feestelijk te willen aankleden door het spelen van live muziek. In deze band (voor hun website zie http://members.home.nl/a3vanosch/DreamHC/Pagina1.html) spelen dus Jos Vervoort (broer van Huubs vrouw Pieternel) en Adrie van Osch (zwager van Pieternel). Huub heeft Jos en Adrie goed gekend en hij heeft zelfs nog teksten voor hun muziek geschreven! Op de foto hieronder is Two of Us te zien tijdens een concert dat ze gaven bij het jaarlijkse Beatles festival in The Cavern Club te Liverpool. Een club waar ook The Beatles zelf ooit een concert gaven.

Gedurende de dag en zelfs tijdens de barbecue kunnen de schakers genieten van de mooiste nummers. Er wordt zelfs gewerkt aan een heuse "pub-quiz", welke we tussen de schaakpartijen door gaan houden. Hieronder is Two of Us met videobeelden te bekijken! Alvast een klein voorproefje dus...

Voor wie het leuk vind meer te weten over deze band die al enkele decennia meedraait, is er ook een documentaire gemaakt afgelopen najaar van hun reis naar Liverpool. Bekijk het op https://www.youtube.com/watch?v=D4vNGnjwZ-k.

Schaaktoernooi

Het schaaktoernooi bestaat uit 7 ronden waarin de bedenktijd 15 minuten per persoon per partij is. De 1ste prijs is gegarandeerd op 100 euro, maar bij veel aanmeldingen kan dit oplopen. Verder zijn er nog andere geldprijzen en vele prijzen in nature te verdienen.

Het toernooi vindt plaats als onderdeel van de seizoensafsluiting van Dubbelschaak '97. Voorheen werd dit toernooi georganiseerd als het toernooi om de Gulden Hoekpion. Ook dit jaar zal de beste Dubbelschaker de bijbehorende prachtige bokaal in ontvangst mogen nemen. Voor de toernooiwinnaar staat er uiteindelijk een mooie geldprijs te wachten van 100 euro en voor de daaropvolgende plaatsen zijn er nog meer geldprijzen en prijzen in natura te verdienen.

Barbecue

Na afloop van het toernooi wordt er volgens Dubbelschaaks traditie een heerlijke barbecue verzorgd, vanaf een uurtje of 18u. U bent hier natuurlijk ook van harte voor uitgenodigd. De kosten van deze meer dan ruimschoots verzorgde barbecue (inclusief live muziek!) zijn 18,50 euro.

Aanmelden voor het toernooi en eventueel de barbecue kan alvast door hier te klikken. Meer informatie is te vinden via de betreffende hyperlinks, boven in beeld.

Tijd en plaats

Het toernooi wordt gehouden in het clublokaal van Dubbelschaak ’97, Grand Cafe Rembrandt, Rechterstraat 56 in Boxtel. Het is niet toegestaan meegebrachte consumpties te nuttigen; er is van alles verkrijgbaar. U kunt zich inschrijven aan de zaal vanaf 10.00 uur. Het toernooi begint om 10.45 uur. Rond 13.45 wordt er gepauzeerd. De prijsuitreiking is rond 17.00 uur.