Verslag interne competitie

Jullie verslaggever was afgelopen dinsdag niet op de club en zodoende wordt dit geen uitgebreid verslag.

Wel heb ik enkele zaken toegestuurd gekregen. Zo begreep ik dat de Hertogjan League ontmoeting tussen Ebe en Hans # en zeer spannende partij was met winstkansen die op en neer gingen. Uiteindelijk ging Hans met de zege aan de haal, niet veel nadat Ebe in onderstaande stelling een opgelegde winstkans miste. Ik geef nog even niet de winnende voortzetting. Het verzoek aan Ebe om dit zelf toe te lichten in de comments!

Ebe-HansH2015

Wit speelt dus en wint!

De topper van de avond ging tussen Franck en Rob. Door afwezigheid van het leidende trio Job/Brent/Martien was hier een opgelegde kans aanwezig voor een van de heren om een groot deel van de achterstand weg te poetsen. Hoe het hen verging is te zien in onderstaande analyse van Franck:


 

Op een van de eboarden werd de partij Winston - Christiaan gespeeld. De oplettende schaker ziet al een tijdje dat Christiaan snel sterker wordt in dit spelletje. Boven iedereen weet Winston dat en het vermoeden is dan ook dat hij de boel heeft lopen saboteren door na zet 1 stiekum het USB kabeltje uit het eboard te halen. Om zodoende een eventuele aanstaande nederlaag niet openlijk op het wereldwijdeweb te hoeven delen.
Wel... uiteindelijk bleek het mee te vallen. In een ontzettend leuke pot, naar zeggen van Christiaan, wist uiteindelijk toch Winston de partij te winnen. Alleen jammer dus dat we de partij niet hebben kunnen aanschouwen.

1 reaktie

  1. Ebe
    De winst in de diagramstelling is simpel: 45. Dg8+ Df8 46. Df8x Kf8x 47. Th8+ wint de toren op a8 en daarna het eindspel. Of 45. .. Kd7 46 Da8x Pe8 47. Da7+ eveneens met een gewonnen eindspel. De vraag is natuurlijk: waarom zag ik dit niet? Ik had wel door dat ik het van taktische wendingen moest hebben en ik zat maar te kijken naar 45. Tg6 en 45. Tf6 dat ziet er wel dreigend uit, maar wint niets. Zo blijkt maar weer dat je in ELKE stelling de stap "lijst van kandidaatzetten opstellen" zorgvuldig moet uitvoeren.