Eindspelstudie van Peter Boll

Hierboven de eindspelstudie die Peter speciaal ter ere van Huub bedacht heeft. Diegenen die op de ALV waren hebben de oplossing al gezien. Het is een lastige, maar de opgave is: Wit speelt en wint. Ik zou zeggen... Pak er een bord bij!!

Aanmeldformulier

In onderstaand formulier kun je aangeven aan welke activiteiten je komend seizoen deel wilt nemen. Op dinsdag 19 augustus staat de ALV gepland. Noteer deze dag alvast in je agenda!

 

Gegevens

Naam: Vul hier je naam in.Vul hier je naam in.

Emailadres:

Vragen

We gaan weer verder met het succesvolle Keizersysteem. Dit betekent dus dat je elke dinsdag een partij kunt spelen, maar ook kan afzeggen wanneer het jou uitkomt. De indeling wordt verzorgt op de avond zelf en geschiedt op basis van de aanmeldingen. Voor deze opzet is het van belang te weten of je standaard aanwezig, of standaard afwezig bent. Je kunt uiteraard altijd hiervan afwijken/switchen door een mailtje te sturen naar de competitieleider:


 

Hieronder kun je aangeven of je gebruik wilt maken van het gebruikelijke reguliere speeltempo (uiterlijk middernacht klaar), of het versnelde speeltempo (uiterlijk 23u klaar).Wil je meespelen in de externe competitie? Mocht je twijfelen... ga er gewoon voor! Om vast mee te kunnen spelen dien je minimaal 5 van de 7 externe competitiedagen (van ronde 2 t/m 8) beschikbaar te zijn. De externe competitie wordt door veel Dubbelschakers gezien als het leukste evenement van het seizoen. De externe competitie is op 7 zaterdagen in het seizoen (voor het 1ste team 9). 

Mocht je vast of als invaller meespelen, noteer dan onderstaande data alvast in je agenda. Als je al weet wanneer je verhinderd bent of juist wel beschikbaar bent, kun je dat hier tevens al aangeven.

Ronde 1 (KNSB, team 1): 27 september 2014
Ronde 2: 1 november 2014
Ronde 3: 22 november 2014
Ronde 4: 13 december 2014
Ronde 5: 7 februari 2015
Ronde 6: 7 maart 2015
Ronde 7: 21 maart 2015
Ronde 8: 11 april 2015
Ronde 9 (KNSB team 1): 25 april 2015

 

De Meierij beker is een heel leuk neven-evenement naast de interne competitie waarbij je 2 rapidpartijen (50 min pppp + 10 sec/zet) met verwisselde kleuren speelt tegen dezelfde tegenstander. In eerste instantie er een poule-fase, waarbij doorgaans de nummer 1 en 2 doorgaan naar de knock-out fase. Precies hetzelfde als bij het WK eigenlijk!

Overigens bestond deze competitie voorheen vooral uit sterke team 1 schakers, maar na invoering van de topcompetitie is dit evenement vooral populair onder de overige leden (niet team 1 schakers zeg maar).

Overigens (en dit is nieuw), kunnen jeugdspelers hieraan meedoen met 25 min op de klok + 10 sec per zet. Daarmee zijn zij nog steeds rond 22u uiterlijk klaar.

Wil je meespelen in de interne bekercompetitie (Meierij Beker)?


 

Wil je meespelen in de externe bekercompetitie? In deze competitievorm kunnen 2 teams ingeschreven worden, 1 NBSB team en 1 KNSB team. Je speelt dan in een team van 4 tegen een viertal van een andere vereniging, op de clubavond van de thuisspelende club. Bij een team-overwinning ga je door naar de volgende ronde. Bij verlies is het afgelopen. Een leuk knock-out systeem dus!


 

Sinds 2 jaar komt Dubbelschaak ook uit in de avondcompetitie. 7 keer per jaar spelen op de clubavond van de thuisspelende vereniging. De ene keer thuis op dinsdag, de andere keer uit op de dag dat de tegenstander zijn clubavond heeft. Het afgelopen jaar speelden we voor het eerst met 2 teams en dat was de verschillende spelers van de avondteams bijzonder goed bevallen! Wellicht dat er bij voldoende animo 3 (!!) teams ingeschreven kunnen worden!

Kortom... Wil je meespelen met de avondcompetitie?


 

Vorig jaar is de topcompetitie ingevoerd bij Dubbelschaak en dit is een groot succes gebleken. Op 1 partij na is alles gespeeld! Voor de sterke schakers was het leuk dat zij voornamelijk tegenstanders van eigen nivo tegen kregen. Voor de mindere schakers is het heel leuk en leerzaam dat er meer partijen op hoog nivo op de club gespeeld worden. Onderstaande vraag geldt alleen voor team 1 spelers of Dubbelschakers met een rating >2000.

Speel je mee met de topcompetitie? 

Heb je nog opmerkingen/wensen voor het komend seizoen (kan over alles gaan)? Ik zal ze dan beantwoorden of tijdens de ALV behandelen.